Inte en vanlig "djurpark"

Samstorps Gård är klassad som "djurpark". Men vi ser oss i princip som motsatsen till en traditionell djurpark. Hos oss bor djuren i ett 40 hektar stort hägn där det finns allt från öppna slätter, vattendrag, tät skog, ängar mm.


Djuren lever fritt i hägnet och avgör själva om dom vill komma fram och hälsa eller ej. Det är vi människor som är gäster hos djuren och vi som får anpassa oss efter deras behov och vilja.


Samstorps Gård är även med i ett Europeiskt projekt vars mål är att skydda och stärka arten Visent (även kallad europeisk bison eller på latin, Bison bonasus).


Men även om vi bara är gäster under safarituren så kan vi lova en sak, du kommer uppleva närkontakt med vilda djur på ett unikt sätt.


Varmt välkomna på viltsafari i djurens värld!


Samstorps Gård

Norrtälje, Roslagen
Boka platser direkt. Färre platser p.g.a. Covid-19.
Var därför gärna ute i god tid.

Visent

Visenten är Europas största landlevande djur. En fullvuxen hane kan väga upp mot 900 kg.  Om du vill och vågar kommer du få chans att mata våra visenter under safarituren.

Traktor och vagnar

Under safarituren kommer du att åka i en specialbyggd vagn som dras av en traktor åka runt i hägnet. Det gör att du kommer mycket nära djuren. Två vagnar är handikappanpassade. Vi kör färre gäster per vagn nu p.g.a. Covid-19. 

Obs, biljetter måste förbokas. Betalning sker på plats innan safarituren.

Kron- & Dovhjort

I hägnet bor även både Dovhjort och Kronhjort. Kronhjorten är betydligt större än dovhjorten och har kortare svans. Du kommer lära dig se skillnad på Kronhjort och Dovhjort under safariresan.

Få ett smakprov från en safaritur

De flesta sekvenser i filmen är från 2019 (innan Covid-19). Vi har anpassat safarituren och har lite färre platser per vagn. 

Självklart följer vi de senaste råden och reglerna från myndigheter för att minimera risken för smittspridning.

Sedan filmen spelades in har vi även anpassat turen för att erbjuda en än häftigare upplevelse.

Djuren på Samstorp

Under en safaritur kommer du få se Europas största landlevande djur, Visent (även känd som europeisk bison). Ett av de största hjortdjuren Kronhjort  och även det mindre hjortdjuret Dovhjort. I hägnet bor även Mufflonfår och Vildsvin.

Närkontakt på riktigt

Även om Samstorps Gård är klassad som en djurpark är det mycket som skiljer oss från en traditionell djurpark. Hos oss sker allt på djurens villkor. Det är vi människor som är gäster hos djuren!

OBS!

Endast förbokning. Betalning sker på plats innan safarituren. 


Var här i god tid så du hinner betala och finna dig till rätta.


Två av våra vagnar är handikappanpassade. Kontakta oss gärna i förväg så vi kan förbereda en av de vagnarna om det skulle vara aktuellt.

Följ Samstorps Gård i sociala medier